Tillverkar Gjuterimodeller & Verktyg

Premiummodeller för formning av gjutgods

En modell, eller en gjutform, kan framstå som enkel. Men faktum är att den har otroligt stor betydelse för hur slutresultatet blir. Med vår kompetens och konstruktion kan vi minimera materialåtgången, göra den gjutna artikeln så lätt och stark som möjligt och billigare att producera.

Gjutformen är alltså en viktig beståndsdel som påverkar både artikelns kvalitet och totalekonomi. På Härenviks har vi gjutmodeller i “blodet” eftersom det var inom det affärsområdet som verksamheten startade för närmare 20 år sedan.

Premiummodeller för din produkt

I Härenviks anläggning finns alla förutsättningar för att du ska få en gjuterimodell som är optimal för din produkt. Vi har personal med hög kompetens som jobbat i över 20 år med att ta fram gjutdesign för ett brett spektrum av produkter. Dessutom har vi ett avancerat datastöd med mjukvara som gör att vi kan fokusera helt och hållet på att hitta rätt kvalitet för din modell.

Din coach i gjuteribranschen

Vi utgår från aluminium- eller gråjärnsblock vid tillverkning av din modell. Vi är din naturliga coach för att hitta rätt gjuteri för din detalj. På så sätt ser vi till att kontakten mellan dig och gjuteriet ger optimalt resultat för din produkt.

Vi hjälper dig med:

  • Tillverkning av gjuterimodeller i olika material.
  • Renovering av gjutverktyg i flera material.
  • Tillverkning av precisionsverktyg.

Behöver du hjälp?

- Philip Järpenby