Verktygstillverkning

Premiummodeller för formning av gjutgods

En modell, eller en gjutform, kan framstå som en simpel detalj. Men faktum är att den har otroligt stor betydelse för hur slutprodukten blir. Med vår konstruktion och kompetens kan vi minimera materialåtgången, göra den gjutna produkten så lätt som möjligt eller billigare att producera.

Gjutformen är alltså en viktig beståndsdel som påverkar både produktens totalekonomi och kvalitet. På Härenviks har vi gjutmodeller i “blodet” eftersom det var inom det affärsområdet som verksamheten startade för närmare 20 år sedan.

Premiummodeller för din produkt
I Härenviks anläggning finns alla förutsättningar för att du ska få en gjuterimodell som är optimal för din produkt – och din produktion. Vi har personal med hög kompetens som jobbat i över 20 år med att ta fram gjutdesign för ett brett spektrum av produkter. Dessutom har vi ett avancerat datastöd med mjukvara som gör att vi kan fokusera helt och hållet på att hitta rätt kvalitet för din modell.

Din coach i gjuteribranschen
Vi utgår från aluminium- eller gråjärnsblock vid tillverkning av din modell. Vi är din naturliga coach för att hitta rätt gjuteri för din detalj. På så sätt ser vi till att kontakten mellan dig och gjuteriet ger optimalt resultat för din produkt.

Vi kan hjälpa dig med:

Tillverkning av gjuterimodeller i olika material.
∙ Renovering av gjutverktyg i flera material.
∙ Tillverkning av precisionsverktyg.