Gjutgods

Ett material med många möjligheter

Vi är stolta över vår kunskap i processen kring gjutgods och alla dess egenskaper. Tack vare vår kompetens kan vi guida dig som kund i den komplexa världen av olika materialkvaliteter, formningstekniker, möjligheter och begränsningar kring gjutgods. Allt för att din produkt ska bli så bra som möjligt.

Från idé till produkt
Vår kunskap täcker hela kedjan från konstruktion optimerad för gjutning, processen hos gjuteriet till den skärande bearbetningen (dvs slutliga förädlingen av ämnet) till din kompletta slutprodukt.

Vårt primära fokus är grå- och segjärn men vi har stora kunskaper inom ett stort spektrum av olika gjutgodskvaliteter. Vi har ett etablerat nätverk av leverantörer av gjutgods i Sverige och hela Europa. Vi har långsiktiga relationer som borgar för ett högklassigt gjutgods. 

Hållbar hållbarhet
Det finns betydande miljöfördelar med gjutgods eftersom det till största delen består av återvunnet skrot. Att tillverka i gjutgods är ett steg i att välja ett mer klimatsmart material – vi sparar på jordens resurser.

För många av våra kunder fungerar vi som en ingång till nya kontakter och möjligheter när det gäller gjutgods. Vi tar helt enkelt dina idéer till en annan dimension genom att vara ett helgjutet företag.

Vi kan hjälpa dig med:

Design och optimering i gjutgods.
Gjutgods från etablerat leverantörsnätverk i Skandinavien/Europa
Branschunik kunskap