Vidareutvecklar produkter i Gjutgods

Ett material med många möjligheter

Vi är stolta över vår kunskap i processen kring gjutgods och alla dess egenskaper. Tack vare vår kompetens kan vi guida dig i den komplexa världen av olika materialkvaliteter, formningstekniker, möjligheter och begränsningar kring gjutgods. Allt för att din produkt ska bli så bra som möjligt.

Från idé till produkt

Vårt primära fokus är grå- och segjärn men vi har stora kunskaper inom ett stort spektrum av olika gjutgodskvaliteter. Vi har ett etablerat nätverk av leverantörer av gjutgods i Sverige och hela Europa. Vi har långsiktiga relationer som borgar för ett högklassigt gjutgods. 

Vår kunskap täcker hela kedjan från konstruktion optimerad för gjutning, processen hos gjuteriet till skärande bearbetning och laserhärdning (dvs slutliga förädlingen av ämnet). Dessutom kan vi göra ytbehandling, montage och paketering, så att du får en så färdig produkt som möjlig. 

Det finns betydande miljöfördelar med gjutgods eftersom det till största delen består av återvunnet material. Att tillverka i gjutgods är ett steg i att välja ett mer klimatsmart material – vi sparar på jordens resurser.

Från bra till fantastisk

Gjutgods är ett fantastiskt material men det är först när det bearbetas som de verkliga fördelarna syns. På Härenviks har vi stor kunskap om materialets egenskaper för att kunna erbjuda rätt skärande bearbetning för din produkt. Vår maskinpark är modern och vi kan bearbeta gjutgods med hög teknisk precision.

Tack vare vår stora kunskap om material, teknik och maskiner kan vi hjälpa dig att ta dina produkter till en ny nivå. Vi tar din produkt från “bra” till fantastisk.

Vi hjälper dig med:

∙ Design och optimering i gjutgods.
∙ Gjutgods från etablerat leverantörsnätverk i Skandinavien/Europa
∙ Branschunik kunskap

Behöver du hjälp?

- Philip Järpenby