Få hjälp med utveckling av gjutna produkter

Starkt stöd i utvecklingsprocessen

Vi är stolta över vår kunskap i processen kring gjutgods och alla dess egenskaper. Tack vare vår kompetens kan vi guida dig som kund i den komplexa världen av olika designmöjligheter, materialkvaliteter, formningstekniker, möjligheter och begränsningar kring gjutgods. Allt för att din produkt ska bli så bra som möjligt.

Från idé till produkt

Med vår stora kunskap om material, teknik och maskiner kan vi hjälpa dig att ta dina produkter till en ny nivå. Vi tar din produkt från “bra” till fantastisk.

Vårt primära fokus är grå- och segjärn men vi har stora kunskaper inom ett stort spektrum av olika gjutgodskvaliteter. Vi har ett etablerat nätverk av leverantörer av gjutgods i Sverige och hela Europa. 

Gjutgods är ett fantastiskt material men det är först när det bearbetas som de verkliga fördelarna syns. Vi har stor kunskap om materialets egenskaper för att kunna erbjuda rätt skärande bearbetning för din produkt. Vår maskinpark är modern och vi kan bearbeta gjutgods med hög teknisk precision.

Det finns betydande miljöfördelar med gjutgods eftersom det till största delen består av återvunnet material. Att tillverka i gjutgods är ett steg i att välja ett mer klimatsmart material – vi sparar på jordens resurser.

Vi hjälper dig med:

  • Design och optimering i gjutgods
  • Gjutgods från etablerat leverantörsnätverk i Skandinavien/Europa
  • Branschunik kunskap

Behöver du hjälp?

- Philip Järpenby